Verdensborgeren Erling fandt roen på Mors

Efter et liv med utallige rejser som EU-rådgiver i 20 forskellige lande på 15 år, fandt ærke AGF´eren Erling Have roen, da han skiftede Århus ud med Nykøbing Mors.

Verdensborgeren Erling fandt roen på Mors | Morsø Kommune

Efter et liv med utallige rejser som EU-rådgiver i 20 forskellige lande på 15 år, fandt ærke AGF´eren Erling Have roen, da han skiftede Århus ud med Nykøbing Mors.

- Jeg trængte til at forandre min tilværelse fra storbyen, hvis man kan kalde Aarhus det, da jeg gik på pension, fortæller Erling Have i gårdhaven til hans hyggelige byhus i byens gamle bydel.

Her oser det af atmosfære med brostensbelagte gader, nyrestaurerede gamle huse - og tid og ro til at leve.

- Det nære samfund betyder meget for mig!  Muligheden for at bo i et charmerende gammelt kvarter: ”Fiskerkvarteret”, der ligger tæt på Limfjorden og med den smukke natur lige udenfor døren, fortæller Erling Have

Trængte til ro efter hektisk liv

Erling er født i 1948 lidt nord for Ribe, og opvokset på Holmsland i Vestjylland mellem Ringkøbing og Søndervig. Han er Cand. Scient. Pol. fra Aarhus Universitet og boede i byen fra 1968 og helt frem til 2016.

Efter en karriere som Fuldmægtig i Arbejdsdirektoratet i perioden 1979 til 1983, Souschef og Administrationschef ved AF i Vejle-regionen i perioden 1984 til 2000, og herefter EU-rådgiver i omkring 20 forskellige lande i perioden 2000 til 2015 blandt andet i Polen, Tyrkiet, Bosnien Hercegovina og på Nordcypern, gik verdensborgeren Erling i 2016 på pension.

- Her er der stille og roligt hvilket jeg, efter mange år i udlandet med megen rejseri, virkelig synes er herligt. Så jeg er meget tilfreds med et gammelt hyggeligt byhus i en stille gade. Nu nøjes jeg med at køre rundt i min lille bil og har absolut ingen trang til at tage til udlandet igen. Jeg har været jorden rundt en gang og i mit arbejde besøgt Kina, Syrien og næsten hele Europa, fortæller Erling Have

Erling Have i gårdhaven

Stort netværk på kors tid

Erling Have har ikke haft problemer med skiftet fra Århus til Mors.

- Lokalsamfundet er venlige og let at skabe kontakt med. Man hilser på hinanden! Jeg har i løbet af den korte periode, jeg har boet her, allerede fået en fin bekendtskabskreds. Da jeg fx holdt min 70-års fødselsdag i september med næsten 70 gæster, var en tredjedel af gæsterne min bekendtskabskreds her på øen, siger Erling Have.

Han roser også faciliteterne på Mors.

- Her findes jo næsten alt. Jeg har ikke haft behov for kommunens tilbud til ældre. Men de er der, hvis man får behov, siger Erling Have.

Erling Have

Savnet af AGF opvejes af børnebørnene

En enkelt ting savner Erling Have dog som inkarneret fodboldfan.

- Jo jeg savner Ceres Park og AGF i Århus, men det opvejes så af min nære kontakt med mine børnebørn, hvor jeg nu, i modsætning til tidligere hvor jeg hele tiden var i udlandet, har mulighed for at være noget for dem. De kommer forbi farfar fra SFO’en adskillige gange om ugen, lyder det med et stort smil fra Erling Have.

Og så er der masser af andre projekter i gang.

- Jeg har haft tid til at skrive en bog om min tid udlandet på 450 sider, skrevet to artikler til ”Jul på Mors” og plejet min gårdhave m.v. Og så læser jeg et hav af bøger. Så jeg keder mig absolut ikke, fortæller Erling Have.