Foreningslivet var nøglen

Vi har snakket med nogle af de personer, som har valgt at slå sig ned på Mors. Her er Ann-Sophie Øberg's historie.

Ann-Sophie Øberg pendlede i godt to år mellem Aalborg og Nykøbing for at passe sit job i Morsø Kommunes afdeling for Natur & Miljø. Men for cirka fire år siden var tiden inde til at flytte adressen til Mors.


”Jeg kendte jo en del mennesker i forvejen og havde også private aktiviteter sammen med kolleger, mens jeg pendlede. Kontakten til morsingboerne blev først rigtig skabt, da jeg var flyttet hertil og involverede mig i foreningsarbejde. Da fandt jeg ud af, hvor mange aktiviteter, Mors egentlig byder på og at der er mange ligesindede, som også gerne vil være med”, fortæller Ann-Sophie Øberg.


”Vi har jo de samme kulturelle muligheder som de større byer i form af koncerter, film, teater osv. Forskellen er, at her skal et teaterbesøg planlægges, fordi forestillingen måske kun spiller én aften. Til gengæld betyder det så, at man kommer af sted – og at man møder en masse, man kender, fordi de også har benyttet sig af lejligheden”.


Både i jobbet som chefkonsulent i kommunens afdeling for planlægning og i private sammenhænge er Ann-Sophie Øberg involveret i udvikling af landsbyerne på Mors, og her har hun mødt en iværksættertrang, der har imponeret:
”På Mors sidder man ikke og brokker sig, hvis man savner en fritidsaktivitet. Man skaber den da bare selv. Der er utrolig kort vej fra idé til handling her. Det er forfriskende og viser, hvor mange kræfter små samfund har i kraft af de ildsjæle, der bor og lever der. Det er dybt fascinerende og man får lyst til at være med”, siger Ann-Sophie Øberg.